Home » Computers » Премахване на драйвери

Премахване на драйвери

Старите драйвери на хардуера са останки от обновления или де-инсталации. Като забравени мини, често причиняват спад в производителността, или проблеми с други драйвери и устройства.
Обикновено старите драйвери остават скрити в Device Manager-а, който показва само активните устройства. Като използваме специална команда е възможно да видим и тях – удобното е, че неактивните са със сиви надписи – намирането и махането им е въпрос на няколко клика.

Ето един кратък и лесен метод да опазим компютъра от бомбардиране с оставени стари драйвери. Процесът е същия за Windows XP и Виста.

  1. Отворете Command prompt с администраторски права
    От меню Start – All Programs – Accessories щракате с дясно копче на мишката върху Command Prompt и от падащото меню избирате Run as – Administrator.
  2. http://infosphere.org/wp-admin/edit.php

  3. Сега наберете (или копирайте и поставете) следната команда в прозореца и натеиснете Enter:SET DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1Това кара невидимите стари драйверив device manager-а да се покажат.
  4. Сега трябва да отворим Device Manager-а. Напишете на следващия ред следната команда, и натиснете Enter:devmgmt.msc
  5. В Device Manager, отидете на меню View и отбележете enable Show hidden devices.
    Ще се покажат всички устройства които са активни, както и тези, които не са. Неактивните са със сив цвят..
  6. Щракнете с с дясно копче на мишката върху устройството от списъка, което желаете да премахнете и от падащото меню изберете Uninstall, за да премахнете драйвера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code