Home » MK » Полезни съвети – 1967-02

Полезни съвети – 1967-02

  Вие няма да си порежете пръста, когато режете с ножче от самобръсначка, ако го поставите в това просто приспособление. Вземете парче от обикновен каучуков маркуч, който се употребява за поливане на градините, разцепете го както е показано на фигурата и поставете ножчето в процепа. Когато режете, за да се получи по-голяма стабилност, стискайте с двата пръста парчето маркуч.

Когато се работи с дърво, може да се случи в ръката ни да се забие малка тресчица. Най-неприятно е, че тя най-често не се вижда с просто око. Поставете капка йодова тинктура върху мястото, където е треската и тя ще се оцвети. Така съвсем лесно ще можем да я извадим.

Когато залепваме с калаено-оловен припой върху една метална плоча два детайла, разположени много близко един до друг, вследствие топлината, при залепване на втория детайл, първият може да се отлепи. Ето един прост начин да избегнем това. Прикрепете с една щипка за пране към залепения най-напред детайл парче тъкан, намокрена с вода. По този начин топлината не достига до спойката и ние спокойно можем да залепим втория детайл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *