Home » MK » Полезни съвети – 1967-01

Полезни съвети – 1967-01

Когато режем с ръчен трион дъска или плоскост с дебелина до 20 мм това става много по-лесно, ако с лявата ръка натискаме върху ръба на триона. За да не си нараним ръката и за да можем да упражним необходимия натиск, достатъчно е да направим прорез на парче гвърдо дърво, с което натискаме триона. Разбира се, прорезът трябва да бъде такъв, че трионът свободно да се движи в него. Опитайте и ще се убедите сами колко по-удобно е рязането мо този начин.

Много от домакинските електрически апарати нямат предвидено никакво приспособление за захранващия го проводник. Малко труд е необходим, за да разрешим този проблем. Срязвате в средата една дръжка за чекмедже, закръгляте с пила отрязаните краища и завинтвате двете части върху вашия апарат. Това просто приспособление позволява да се навие върху него шнурът, когато пренасяме апарата от едно място на друго.

Как най-лесно да скъсим една пружина? Надяваме стоманената пружина върху кръгла пръчка и с триъгълна пила я прерязваме на желаната дължина. Простото приспособление създава това удобство, че при рязането на пружината тя не се усуква.

Не хвърляйте използваните вече пълнители за химикалки. Те могат отлично да ви послужат като пробой за пробиване на отвори в кожа, гьон или пластмаса. Поставете парчето, което ще пробивате върху малка дъсчица, нагласете пробоя на мястото, където искате да направите отвора и няколко леки удара с чукчето са Достатъчни, за да пробиете детайла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *