Home » MK » Полезни съвети – 1965-02

Полезни съвети – 1965-02

Гвоздеите, стърчащи по стените на стаята не украсяват нейния интериор. Да се сведат до минимум това е естествен стремеж на новодомците. За да се окачи картина например е напълно достатъчно да се забие само един гвоздей. Ъгълът на наклона на картината се регулира, като се измени дължината на горния канап, а височината на картината се определя от дължината на примката.

Да се прекара електропроводник през извита тръба на пръв поглед изглежда непосилна задача. За тази цел е необходимо да се вземе канап, да се превърже към единия му край една тапа с диаметър по-малък от диаметъра на тръбата. Тапата се вкарва в единия край на тръбата, а към другия й край се присъединява прахосмукачката. Тапата ще бъде увлечена от въздушния поток, а заедно с нея и канапът ще премине през тръбата. Сега вече прекарването на проводника през тръбата е лесна работа.

Не се съмняваме, че човек принуден да носи в джобовете си много ключове ще оцени достойнствата на показания на фигурата „хибрид”. Размерите му са по-малки от обикновения ключ, а с него могат да се отварят две врати.

Старата четка за зъби може отново да ни послужи, но вече като закачалка. За тази цел от нея трябва да се изрежат останалите косми и пробият две дупки – така както е показано на фигурата. След това тя се потапя във вряла вода и когато омекне се извива с помощта на клещи и се заковава на стената.

За да се почистят стените на аквариума от полепналите водорасли не е необходимо да се излива водата и да се преместват рибите, ако се направи това несложно приспособление. Към поставка с размери 8X10 см. се залепва парче дунапрен и се поставя дръжка. Дръжката може да се направи и от тел (вж. фигурата).

Преимуществото на дървената подставка за тенджера или чайник пред металическата е неоспоримо. Тя не се нагрява и следователно не оставя следи на лакираната или полирана повърхност на масата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *