Home » MK » Полезни съвети – 1973-07

Полезни съвети – 1973-07

Намирането на достатъчно висока подставка за диапроектора е почти винаги проблема, която лесно може да решите с помощта на обикновен стол и простото приспособление, показано на рисунката.

Когатo се налага да се разшири отвор в метален детайл с ръчна бормашина, бургията почти винаги се заклинява. Тази неприятност лесно може да се избегне, ако в отвора предварително се набие дървена тапа.

От обикновена щипка пране може да си направите приспособление, с което ще избавите пръстите си от неизбежните удари с чука при забиване на малки пирони.

Сигурно може да закрепите кръгла шайба в менгеме- (например за разширяване на отвора и), ако предварително изпилите малко два срещуположни края на периферията и.

Когато изработвате телена решетка или рамка, добре е да си направите простия инструмент, показан на рисунката, с който удобно се огъват телените краища.

Парче летва с ръкохватка в единия край в комбинация с закривен под прав ъгъл дълъг- болт на перчата гайка се превръща в инструмент, с който удобно може да притискате малки плоски детайли при работа с настолна бормашина.

Не е лесно в домашни условия да се отреже тънка летвичка: трионът постоянно се отклонява от правата линия. Работата ще се облекчи, ако отдолу се подложи дъска.

Подходящо огънато парче от мек тел, поставено в кутията с боя, е удобна закачалка за четката по време на кратките прекъсвания на работата.

Краищата .иа пластмасови, етернитови или даже метални тръ6и могат да се съединят временно по начина, показан на рисунката. Тръбите трябва точно да се напасват, а местата на съединяването се намазват с подходящо лепило.

Парче oт стара релса, закрепена по подходящ начин върху трупче от твърдо дърво, ще се превърне в отлична наковалня за вашата домашна работилница.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code