Home » Uncategorized » Трифазни двигатели

Трифазни двигатели

 

 

Димитър Божанов А как да го вържа за да работи на монофазен ток.Ако е възможно де.Благодаря предварително.
Hristo Georgiev И “звезда” и “триъгълник” са схеми за трифазен двигател в трифазна мрежа. За да го използваш за монофазен, две от намотките си определяш за работна намотка, свързваш ги последователно, третата си я заплюваш за възбудителна и последователно на нея слагаш кондензатор, за да дефазира капацитивното му съпротивление. По принцип възбудителната намотка трябва да работи само при пускането, затова оригинално конструираните монофазни двигатели имат центобежен изключвател, който я изключва като се развърти ротора.

Hristo Antonov Трифазен 1киловат с какъв кондензатор трябва да работи на монофазет. Оборотите му са 2890 като трифазен

Hristo Georgiev Мержелее ми се нещо като работния да се смяташе като 50-60 микрофарада на киловат, а работния 100 до 150 микрофарада на киловат мощност. Но смътни спомени. Трябва да се провери Предполагам, тук има хора, които ще са по-точни от мен.

Hristo Georgiev Упс, второто за пусковия кондензатор, де. И двата пъти съм писал работен. Извинявам се.

Юлиян Костадинов Костадинов

Опредееляне край и начало на намотките на трифазен двигател- ,най напред с омметър намираш 3 намотки свържи две от намотките последователно на свободната трета свържи лампа.Ако при тези който са последова телно си уцелил н,к,н,к при подаване на 220 волта напрежение лампата ще светне ако не светне разменяш крайщата докато стане.Маркираш вече известните краища и повтаряш същото и за третата намотка като я свързваж към една от другите две а към свободната лампата.


Група това е една схема за пуск на трифазен двигател на моно . Много е сполучлива .до 3 киловата недостатъкът е че двигателят трябва да има четлива табелка с данните.Успех. Дано съм бил полезен на някого.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

code